1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kurum: Türkiye iklim değişikliği yasasıyla sorumluluk alıyor

Kurum: Türkiye iklim değişikliği yasasıyla sorumluluk alıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin hazırlamakta olduğu yasa ile iklim değişikliğinde artık sorumluluk düzeyinde adımlar atacağını kaydetti.

Kurum: Türkiye iklim değişikliği yasasıyla sorumluluk alıyor

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin hazırlamakta olduğu yasa ile iklim değişikliğinde artık sorumluluk düzeyinde adımlar atacağını kaydetti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Brüksel’deki AB Komisyonu binasında yapılan Türkiye-AB Yüksek Düzeyli İklim Diyaloğu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye’nin iklim değişikliğiyle ilgili konumunu, yaptığı projeleri AB tarafına anlattıklarını dile getirdi. Kurum, “Biz iklim değişikliği noktasında Türkiye’nin samimiyetini net şekilde ortaya koyduk. Bu noktada ilgili bakanlıklarımızın yapmış olduğu projeler, ülke olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaptığı atılımları kendilerine anlattık. Çok mutlu oldular. Yeni bir iklim kanunu hazırladığımızı, meclisimizle bu süreci yürüttüğümüzü ve bu iklim kanununda iklim değişikliğine ilişkin atılması gereken adımları artık sorumluluk düzeyinde ilgili bakanlıklar nezdinde bir kanun çerçevesinde atacağımızı ifade ettik. Onlar da Türkiye’nin bu tutumunu çok olumlu karşıladılar. Oldukça samimi, verimli bir toplantı gerçekleştirdik.” İfadesini kullandı.

“TÜRKİYE YENİLENEBİLİRDE DÜNYA 12’İNCİSİ”

Türkiye’nin yenilenebilir enerjide dünyanın 12’inci, Avrupa’nın 5’inci ülkesi olduğunu, korunan alanların miktarını son 2 yılda yüzde 10,6 seviyesine çıkardığını aktaran Kurum, bu oranı OECD verileri olan yüzde 17’ye çıkarmak üzere hedefleri gerçekleştirme yolunda ilerlediklerini ifade etti. 

Önceki ve Sonraki Haberler