1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kuş Enerji’den Gümüşhane’ye Dırağa HES Projesi

Kuş Enerji’den Gümüşhane’ye Dırağa HES Projesi

Enerji Günlüğü- Kuş Enerji San. ve Tic. Ltd. Şti., Gümüşhane Yayla Deresi’nde kuracağı Dırağa Regülatörü ve HES Projesi için Çevresel Etki Değerlendirme...

Kuş Enerji’den Gümüşhane’ye Dırağa HES Projesi

Enerji Günlüğü- Kuş Enerji San. ve Tic. Ltd. Şti., Gümüşhane Yayla Deresi’nde kuracağı Dırağa Regülatörü ve HES Projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini başlattı.

Proje için ÇED toplantı sürecini başlatan ÇED Genel Müdürlüğü’nün HEs’e ÇED olumlu kararı vermesi, halinde Proje için üretim lisansı alınabilecek.

HES’İN KURULU GÜCÜ 9,5 MW

Tünel/Kanal Tipi olması hedeflenen HES’in kurulu gücünün 9.5874 MWm olması hedefleniyor. Proje’nin yatırım maliyeti ise 27.848.930 TL olarak hesaplandı.

Dırağa Regülatörü ve HES projesi sadece enerji üretimini amaçlayan bir proje olup söz konusu proje kapsamında; Yayla Deresi üzerinde 1788.50 m normal su seviyesinde Dırağa Regülatörü, regülatör çökeltim havuzu çıkışında tesis edilmiş olan iletim tüneli ve iletim kanalı, iletim kanalı sonunda tesis edilmiş olan yükleme havuzu ve bu derenin sularını yükleme havuzundan 1215.00 m uzunluğunda cebri boru ile 1475.00 m kuyruk suyu seviyesine sahip HES tesisleri yapılacak.

Dırağa Regülatörü, 1783.50 m talveg kotunda, kontrolsüz betonarme dolu gövdeli regülatör olarak planlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler