1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Kuşadası’nda sera amaçlı jeotermal kaynak aranacak

Kuşadası’nda sera amaçlı jeotermal kaynak aranacak

Bozyazı Körfez Turizm, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde 4 adet lokasyonda sera amaçlı jeotermal sondaj faaliyeti yürütecek.

Kuşadası’nda sera amaçlı jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Bozyazı Körfez Turizm, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde 4 adet lokasyonda sera amaçlı jeotermal sondaj faaliyeti yürütecek.

Bozyazı Körfez Turizm ve İnş. A.Ş. tarafından Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, 3387776 Erişim Numaralı ve 2019/A-13 Arama Ruhsatı Numaralı sahada sera amaçlı jeotermal sondaj faaliyeti planlanıyor. 

4 milyon lira değerindeki proje kapsamında 4 adet lokasyonda jeotermal kaynak aranacak. Açılacak sondaj kuyularının ikisinde 500±100 metre, diğer ikisinde de 700 ± 100 metre derinliğe inilmesi planlanıyor. Açılacak kuyulardan elde edilmesi beklenen jeotermal akışkanın sera ısıtmasında kullanılacağı öngörülüyor. 

Jeotermal enerjinin en çok kullanıldığı yerlerden biri de seralardır. Jeotermal enerji düşük sıcaklıklı kaynak sera ısıtmasında kullanılabilir. Projede öncelikli amaç sera ısıtma amaçlı jeotermal sondaj faaliyeti olmakla birlikte, sondaj işlemleri sonucunda elde edilen jeotermal akışkanın niteliği, kapasitesi ve yapılan çalışmaların tekrar değerlendirilmesi ışığında yatırım planı netleştirilecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler