1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kuşak ve Yol Forumu tamamlandı

Kuşak ve Yol Forumu tamamlandı

Çin’in Kuşak ve Yol Girişimi kapsamında çevreyle uyumlu yeşil kalkınma teşvik edilecek. Bunun için "yeşil enerji" ve "yeşil ulaştırma" alanlarında işbirlikleri derinleştirilecek.

Kuşak ve Yol Forumu tamamlandı

Enerji Günlüğü - Yatırımlar ve altyapı projeleriyle Çin'i dünyaya yakınlaştırmayı amaçlayan Kuşak ve Yol Girişimi kapsamında ülkelerle enerji, vergilendirme, finansman, yeşil kalkınma alanlarında çok taraflı işbirliği platformları oluşturulacak.

Çin'de 17-18 Ekim'de gerçekleştirilen Kuşak ve Yol Forumu tamamlandı. Yapılması gerekenlerin belirlendiği Forum kapsamında, uluslararası kurumlaşmayı güçlendirme hedeleniyor. Bu hedef altında; ülkelerle enerji, vergilendirme, finansman, yeşil kalkınma, afet önleme ve giderme, yolsuzlukla mücadele, düşünce kuruluşları, medya, kültür ve diğer alanlarda çok taraflı işbirliği platformlarının oluşturulması desteklenecek.

ÇEVREYLE UYUMLU YEŞİL KALKINMA TEŞVİK EDİLECEK

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping yaptığı açılış konuşmasında atılması planlanan adımlara dair bilgi verdi. Buna göre, çevreyle uyumlu yeşil kalkınmayı teşvik etme kapsamında "yeşil enerji" ve "yeşil ulaştırma" alanlarında işbirliklerinin derinleştirileceği, BRI Uluslararası Yeşil Kalkınma Koalisyonu'na desteğin artırılacağı kaydedildi. Uygulamaya konacak "Yeşil Yatırım İlkeleri" ile katılımcı ülkelere 2030'a kadar 100 bin personel eğitimi için olanak sağlanacak.

Eski İpek Yolu'nu 21. yüzyılın sunduğu olanaklarla canlandırarak Asya, Afrika ve Avrupa'yı kara ve denizden birbirine altı ekonomik koridorla bağlamayı hedefleyen bir proje olan Kuşak ve Yol Girişimi’nin, "politika koordinasyonu", "altyapı bağlantıları", "ticareti artırma", "finansal entegrasyon" ve "insanlar arası etkileşimin artması" gibi beş temel öncelikli alanı bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler