1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kütahya Belediyesi 3 MW’lık GES kuracak

Kütahya Belediyesi 3 MW’lık GES kuracak

Kütahya Belediyesi, kendisine ait sahada 17 milyon lira yatırımla 3 MW kapasiteli Güneş Enerji Santrali (GES) kurup işletecek.

Kütahya Belediyesi 3 MW’lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Kütahya Belediyesi, kendisine ait sahada 17 milyon lira yatırımla 3 MW kapasiteli Güneş Enerji Santrali (GES) kurup işletecek.

Kütahya ili, Merkez İlçesi, İnköy Köyü mevkiinde J23-B2 paftada, Kütahya Belediyesi tarafından 55,3 bin metrekarelik alanda 3 MW kapasiteli Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. 

17 milyon lira değerindeki proje, şebekeye bağlı fotovoltaik (On-Grid) sistemi ile çalışacak. Şebekeye bağlı fotovoltaik sistemler, merkezi elektrik şebekesine bağlanır ve üretilen elektriği yükseltici trafolar vasıtasıyla şebekeye aktarır. Güneş enerjisinden üretilen elektriğin, üretildiği anda ve üretildiği yerde hiçbir ilave depolama (akü-batarya vb.) ara birimi olmadan şebekeyi beslediği ve anında kullanıldığı sistemler Şebeke Bağlı (On- Grid) Sistemler olarak adlandırılıyor. Bu sistemlerde elde edilen elektrik enerjisi direkt olarak kamunun Enterkonnekte Şebeke Hattına aktarılır. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler