1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kütahya Tavşanlı’da kömür tesisi kurulacak

Kütahya Tavşanlı’da kömür tesisi kurulacak

Tarhan Maden, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde ürettiği kömürü işlemek için yılda 50 bin ton kapasiteli bir Kırma–Eleme-Yıkama Tesisi kuracak.

Kütahya Tavşanlı’da kömür tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde bulunan açık kömür ocağından çıkarılan kömürün işlenmesi için Kırma–Eleme-Yıkama Tesisi kurulacak.

Tarhan Katı Yakıt İnş. San. Ve Tic. A.Ş. tarafından Kütahya İli, Tavşanlı İlçesinde bulunan 202001542 ruhsat numaralı sahada Kömür Ocağı, Kırma-Eleme-Yıkama ve Boyutlandırma Tesisi kurulması planlanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak Kırma–Eleme-Yıkama Tesisi’nde, kömür ocağından çıkartılan kömürler işleme tabi tutulacak. Kırma-Eleme-Yıkama ve Boyutlandırma Tesisi kapasitesinin 50.000 ton/yıl olması planlanıyor. Kış aylarında üretim durabileceği için daha az üretim yapılabileceği öngörülüyor.

KÖMÜR OCAĞINDA YILDA 300 BİN TON KAZI YAPILACAK

Kömür açık işletme yöntemiyle üretilecek. Kömürün tamamı üretildikten sonra alınan hafriyat maden alınan kısma dökülerek tesviyesi yapılacak. Kömür ocağında gevşetme amacıyla delme-patlatma yöntemi kullanılacak. Kömür Ocağı’nın yıllık üretim 300.000 ton (kömür+pasa) olduğundan kazısı yapılacak hacim yaklaşık 163.461,5 m3 (kömür+pasa) olacak.  

Ekskavatör yardımıyla kamyonlara yüklenen pasa malzeme pasa döküm alanına dökülecek, üretilen kömür ise Yıkama -Eleme-Boyutlandırma tesisine nakledilecek. Yıkama Eleme tesisinden parça kömür, fındık kömür ve toz kömür olarak 3 ürün şeklinde satışa sunulacak. Parça kömür ve fındık kömür torbalanarak toz kömür ise stok alanından direkt olarak satışı yapılacak.

Kömür ocakta üretildiği şekilde kullanılamıyor. Üretim sırasında kömürün içine karışan yan kayaçlar ve killer kömürün kül değerini yükseltmekte, kalorisini ise düşürüyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler