1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kütahya’da kömür paketleme tesisi kurulacak

Kütahya’da kömür paketleme tesisi kurulacak

Tarhan Ticaret, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde günde 350 ton kapasiteli bir Kömür Kırma-Eleme-Paketleme Tesisi kuracak.

Kütahya’da kömür paketleme tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Tarhan Ticaret, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde günde 350 ton kapasiteli bir Kömür Kırma-Eleme-Paketleme Tesisi kuracak.

Kütahya İli, Tavşanlı İlçesi, Gölcük Köyü Mevkii’nde, RN:662 ruhsat numaralı IV.Grup İşletme Ruhsatlı sahada Tarhan Ticaret Nak. Mad. tarafından Atasoy Madencilik ile imzaladığı Rödovans Sözleşmesi kapsamında 6,827 hektarlık alanda “Kırma-Eleme-Paketleme Tesisi” kurulması planlanıyor.  

Eleme-Paketleme Tesisi için 300 bin lira yatırım yapılması ve günde 350 ton kömürün elenip paketlenmesi öngörülüyor. 

TESİSİN ÇALIŞMA SEYRİ

Kömür iş makinasıyla çıkarılıp kamyonlara yüklenerek stok sahasına getiriliyor. Stok sahasında içindeki yabancı maddeler ayrıştırılarak kamyonlarla Bunkere dökülüyor. Bunkerden bantlarla 1.eleğe dökülüyor ve burada toz kömür ayrıştırılıyor. 1.Elekten bantlarla Kırıcıya giden kömür Kırıcıda istenilen boyutta kırılıyor. Kırıcıda kırılan kömür bantlarla 2.eleğe gidiyor ve burada dökme parça ve dökme fındık olarak istenilen miktarda stok yapılıyor. 2.Elekten bantlarla bunkere gidiyor ve burada fındık ve parça olarak torbalama işlemi yapılıyor. Yüklenen araçlar kantarda tartım işlemi yapıldıktan sonra satışa hazır hale geliyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler