1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kütahya’da kömür tesisi kurulacak

Kütahya’da kömür tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Bakırçay Enerji, Kütahya’da açık ocak işletme yöntemiyle çıkartılan kömürü kuracağı kırma eleme kurutma ve lavvar tesisinde...

Kütahya’da kömür tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Bakırçay Enerji, Kütahya’da açık ocak işletme yöntemiyle çıkartılan kömürü kuracağı kırma eleme kurutma ve lavvar tesisinde işleyecek.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü adına kayıtlı Kütahya ili, Merkez ilçesi, 27809 Ruhsat ve 1150581 Erişim numaralı saha içerisinde Bakırçay Enerji Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından Kömür Kırma Eleme Kurutma Torbalama ve Lavvar Tesisi kurulması planlanıyor.

9 milyon lira bedelli proje kapsamında 316 hektarlık arım arazisi niteliğindeki alanda açık ocak işletme yöntemiyle çıkartılan kömür, kırma eleme kurutma ve lavvar tesisinden işlenerek torbalanıp satışa sunulacak. Ocakta üretim patlatma yapılmadan ekskavatör ile kazılmak suretiyle gerçekleştirilecek.

Tesis yılda 300 bin ton kömür kırma kapasitesine, 200 bin ton kömür kurutma kapasitesine,100 bin ton kömür torbalama kapasitesine ve 300 bin ton kömür lavyar tesisi işleme kapasitesine sahip olacak.

Enerji Günlüğü