1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kütahya’daki kömür ocağının kapasitesi arttırılacak

Kütahya’daki kömür ocağının kapasitesi arttırılacak

Öz Asil Madencilik, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki kömür ocağının kapasitesini yılda 384.000 ton olacak şekilde arttırarak yeni bir kırma, eleme ve paketleme tesisi kuracak.

Kütahya’daki kömür ocağının kapasitesi arttırılacak

Enerji Günlüğü - Öz Asil Madencilik, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki kömür ocağının kapasitesini yılda 384.000 ton olacak şekilde arttırarak yeni bir kırma, eleme ve paketleme tesisi kuracak.

Öz Asil Madencilik Nakliye San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından, Kütahya ili, Tavşanlı ilçesinde TKİ Genel Müdürlüğü adına kayıtlı 36111 ruhsat ve 1153802 erişim numaralı sahada  “Kömür Ocağı Üretim Artışı ve Kömür Kırma Eleme Paketleme Tesisi” kurulması planlanıyor. Proje kapsamında, kömür ocağı kapasitesinin 384.000 ton/yıl olacak şekilde üretim kapasitesinin arttırılması ve ruhsat alanı içerisine kırma, eleme, paketleme tesisi kurulması planlanıyor. Kurulacak tesiste açık ocak işletme yöntemiyle çıkartılan kömür, kırma eleme tesisinden işlenerek torbalanıp satışa sunulacak.

Sahanın işletmesi Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye rödevans sözleşmesi ile kiralandı. Türkiye Kömür İşletmeleri A.Ş. de sahanın işletmesini Öz Asil Madencilik Nakliye San. ve Tic. Ltd. Şti.’ne rödevans sözleşmesi ile verdi.

Enerji Günlüğü  

 

Önceki ve Sonraki Haberler