1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Kütahya’nın orman atıkları elektriğe çevrilecek

Kütahya’nın orman atıkları elektriğe çevrilecek

Enerji Günlüğü - Alcor 3 Enerji, Kütahya’nın Emet ilçesinde kuracağı 20 MW’lık biyokütle santralinde orman atıklarından elektrik üretecek.Kütahya...

Kütahya’nın orman atıkları elektriğe çevrilecek

Enerji Günlüğü - Alcor 3 Enerji, Kütahya’nın Emet ilçesinde kuracağı 20 MW’lık biyokütle santralinde orman atıklarından elektrik üretecek.

Kütahya İli, Emet İlçesi, Aydıncık/Cumhuriyet Mahallesi, 109 Ada, 704 Parselde 227.870,58 m2 yüzölçümüne sahip hazine adına kayıtlı arazide Salix Yatırım Holding AŞ iştiraklerinden ALCOR 3 Enerji Üretim A.Ş. tarafından 20.8 MWm/20 MWe/80 MWt kapasiteli Kütahya Biyokütle Enerji Üretim Tesisi’nin kurulup, işletilmesi planlanıyor.

Yaklaşık 40 milyon lira yatırımla kurulacak olan santralde, ormanlarda yapılan üretim sonucu tomruk, sanayi odunu ya da yakacak odun olarak değerlendirilmeyerek ormanda terk edilen kök, dip kütüğü, gövde ucu tepe ve yarı dallardan ince olanlar ile devirme ve taşıma sırasında parçalanan ağaçlar hammadde olarak kullanılacak. 

Yılda 156.030 ton orman atığının yakılacağı tesiste %25 elektrik verimi ile 126.000 MWh net elektrik üretilecek. Üretilecek elektrik 34,5 kV iletim hattı ile 23,7 km uzaklıktaki Emet TM’ye bağlantı yapılarak ulusal şebekeye aktarılacak.

Enerji Günlüğü  

 
Önceki ve Sonraki Haberler