1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kutuplarda enerji aramalarına karşı yasa tasarısı

Kutuplarda enerji aramalarına karşı yasa tasarısı

Enerji Günlüğü - Kuzey Kutup bölgesinde petrol ve doğalgaz aramanın durdurulması için ABD Senatosu'na yasa tasarısı sunuldu.Amerikan Senatosu Kuzey Kutup...

Kutuplarda enerji aramalarına karşı yasa tasarısı

Enerji Günlüğü - Kuzey Kutup bölgesinde petrol ve doğalgaz aramanın durdurulması için ABD Senatosu'na yasa tasarısı sunuldu.

Amerikan Senatosu Kuzey Kutup bölgesinde petrol ve gaz aramalarının durdurulması için adım atıyor. Amerikan Senatosunda beş senatörün işbirliğiyle Senatör Jeff Merkley (D-OR) bu yönlü bir yasa tasarısı hazırlayarak Kongre'ye sundu.

Yasa tasarısı, Kutup Bölgesi'nde petrol, doğalgaz, veya diğer minerallerin aranması, geliştirilmesi ve üretilmesi için yeni lisans verilmesini veya lisansların yenilenmesini yasaklamayı öngörüyor.

Perşembe günü, '2015 Kutup Okyanus Sondajlarını Durdurun' isimli tasarının tanıtımını yapan Senatör Jeff Merkley (D-OR), Kutup bölgesinin dünyanın en kırılgan ekosistemine sahip olduğuna dikkat çekerek, " Kutuplardaki bir sızıntı sorumsuzluğun en üst noktasıdır. Buna kalıcı olarak bir limit koymalıyız". dedi.

ABD İçişleri Bakanlığı Kutup bölgesinde meydana gelebilecek bir sızıntıda 42 bin galon petrol sızma olasılığının yüzde 75 olduğunu tahmin ediyor. ABD Açıkdeniz Enerji Yönetimi Bürosu ise Chukchi Denizi'nde olası bir sızıntıyı temizlemenin maliyetinin 10 ile 15 milyar dolar arasında olacağını tahmin ediyor.

Ancak bölgede paranın halledemeyeceği durumlar var. Ulusal Doğalyaşam Federasyonu'nun raporuna göre, bölgede BP'nin çalışma sahasında yaşanan petrol sızıntısından beş yıl sonra en azından 20 hayvan türü hala sızıntıdan etkileniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler