1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kuveyt petrol yatırımlarını arttıracak

Kuveyt petrol yatırımlarını arttıracak

Kuwait Oil Company (KOC), yeni petrol tesislerinin yapımının yanı sıra petrol sahalarının geliştirilmesi projeleri için 2028 yılına kadar 43 milyar dolar harcayacak.

Kuveyt petrol yatırımlarını arttıracak

Enerji Günlüğü - Kuveyt kamu petrol şirketi Kuwait Oil Company’nin (KOC) yeni petrol projelerine beş yıl içinde 43 milyar dolar yatırım yapacak. 

Kuveyt devletine ait petrol şirketi Kuwait Oil Company (KOC), günlük petrol üretimini yaklaşık 200 bin varil artırmak amacıyla önümüzdeki beş yıl içerisinde yeni petrol projelerine yaklaşık 43 milyar ABD Doları aktarmayı planlıyor. 2028 yılına kadar olan önümüzdeki beş yıllık strateji, yeni petrol kuyularının açılmasını, üretimin artırılmasını ve diğer tesislerin geliştirilmesini içine alan birkaç projeyi kapsıyor. 

Kuwait Oil Company’nin (KOC) CEO’su Ahmed Jaber al-Aydan, OPEC üyesi Kuveyt’in ham petrol üretim kapasitesinin şu anda günlük 2,8 milyon varil dolaylarında olduğunu, 2025 yılından sonra ise günlük 3 milyon varile ulaşmasının beklendiğini açıkladı. Al-Aydan, kapasitelerinin 2035 yılına kadar da günde yaklaşık 4 milyon varile çıkabileceğini, KOC'nin bu üretim düzeyini 2040 yılına kadar korumayı planladığını belirtti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler