1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kuveyt Türk ve BODER turizmcilere GES desteği

Kuveyt Türk ve BODER turizmcilere GES desteği

Kuveyt Türk ve BODER, otellerin enerji ihtiyaçlarını yenilenebilir enerjiden karşılamak amacıyla iş birliğine gitti.

Kuveyt Türk ve BODER turizmcilere GES desteği

Enerji Günlüğü - Kuveyt Türk ve BODER, turizmcilerin güne enerjisi santrali projelerine finansman sağlamak üzere iş birliği protokolü imzaladı.

Kuveyt Türk ile Bodrum Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (BODER) arasında, turizmcilerin arazi ve çatı üstü güneş enerji santrali (GES) projelerinde finansman desteği sağlayacak iş birliği protokolü imzalandı. Anlaşmayla birlikte otellerin enerji ihtiyacını sürdürülebilir kaynaklardan karşılaması hedefleniyor.

Turizmcilere, leasing (finansal kiralama) ve GES projelerine finansman sağlamayı hedefleyen anlaşma 2 Aralık 2022 Cuma günü BODER Genel Merkezi’nde Kuveyt Türk KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Delipoyraz ve BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz tarafından imzalandı.

GEREKLİ KOŞULLARI SAĞLAYAN TURİZMCİLER FİNANSMAN DESTEĞİ ALACAK

İş birliği kapsamında, leasing ile arazi ve çatı GES kurulumu için finansman talebinde bulunan turizmciler, özel şartlarda finansman başvurusunda bulunmak üzere BODER tarafından Kuveyt Türk’e yönlendirilecek. Leasing ile öz tüketim amaçlı kurulacak arazi ve çatı GES’ler için gerekli koşulları sağlayan firmalara Kuveyt Türk tarafından uygun koşullarda finansman desteği sağlanacağı bildirildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler