1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kuveyt yeni sahalar keşfetti

Kuveyt yeni sahalar keşfetti

Enerji Günlüğü - Petrol yatakları bakımından oldukça zengin olan Kuveyt, petrol ve gaz sahalarını genişletiyor. Ülkede yeni rezerv alanları keşfedildi.Petrol...

Kuveyt yeni sahalar keşfetti

Enerji Günlüğü - Petrol yatakları bakımından oldukça zengin olan Kuveyt, petrol ve gaz sahalarını genişletiyor. Ülkede yeni rezerv alanları keşfedildi.

Petrol yatakları bakımından oldukça zengin olan Kuveyt, petrol ve gaz sahalarını genişletiyor. Ülkede yeni rezerv alanları keşfedildi. İhracat gelirlerinin yüzde 95'inin petrole dayandığı ülkede var olan petrol ve gaz rezervleri genişliyor. Çünkü Kuveyt'in Kabed bölgesinde yeni petrol ve gaz sahaları keşfedildi.

KUNA Haber Ajansı'nın haberinde, Batı Kuveyt’te keşfedilen sahaların sahip olduğu rezerv ile ilgili açıklamanın ilerleyen tarihlerde yapılacağı belirtildi.

PETROL ZENGİNİ KUVEYT...

İlk sondajını 1938 yılında Burgan bölgesinde yapan Kuveyt’in, bugün petrol rezervleri 101,5 milyar varil. Petrol üretimini 1975 yılında millileştiren ülkenin,  söz konusu petrol rezervi 115 yıl daha yeteceği hesaplanıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler