1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kuveytli KOBİ’lere enerjide ortaklık çağrısı

Kuveytli KOBİ’lere enerjide ortaklık çağrısı

Enerji Günlüğü - Maliye Bakanı Şimşek, enerji sektörüne 130 milyar dolarlık yatırım yapılacağını belirterek Kuveyt’li KOBİ'leri bu alanda yatırıma...

Kuveytli KOBİ’lere enerjide ortaklık çağrısı

Enerji Günlüğü - Maliye Bakanı Şimşek, enerji sektörüne 130 milyar dolarlık yatırım yapılacağını belirterek Kuveyt’li KOBİ'leri bu alanda yatırıma çağırdı.

Şimşek, Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı Anas Khalid es-Salih ile Türk-Kuveyt İş Konseyi toplantısında bir araya geldi. Mehmet Şimşek, "Kuveyt’teki kardeşlerimiz Türkiye’yi bir yatırım merkezi olarak görsün" dedi. Türkiye ile Kuveyt ekonomisinin birbirini tamamlayacak nitelikte olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, “Türk ve Kuveyt KOBİ’leri bir araya gelmeli, ortaklıklar kurmalı. Daha geniş pazarlar için Kuveyt’te bir şeyler de üretmek lazım. Hindistan, Afrika, Ortadoğu için çünkü anlamlı bir şekilde maliyet avantajımız var" diye konuştu.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin yatırım altyapısını geliştirmeyi, enerji anlamında dışa bağımlılığı azaltmayı ve kayıt dışılığı ortadan kaldırmayı hedeflediklerini blirten Şimşek, Türkiye’nin son 10 yılda ulaşım ağlarına yapılan yatırımları anlatarak şunları söyledi:

"Türkiye’nin enerji talebi çok hızlı büyüyor. Kuveyt çok majör bir enerji üreticisidir. Bu alanda işbirliği olabilir. Muhtemelen enerji sektörüne 130 milyar dolar yatırım yapacağız."

MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kuveytli Bakan Anas Khalid Al-Salih ile vardıkları mutabakat ile iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2016 yılına kadar 1 milyar doları aşması hedefinde uzlaştıklarını söyledi. Şimşek geçen yıl iki ülke arasındaki ticaret hacminin 570 milyon dolar olduğunu belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler