1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kuzey Akım 2 iş planı Ocak`ta netleşecek

Kuzey Akım 2 iş planı Ocak`ta netleşecek

Enerji Günlüğü -Rus gazını Baltık Denizi'nin altından Avrupa'ya taşıyacak olan Kuzey Akım 2 projesi için iş planı Ocak ayında netleşecek.Gazprom...

Kuzey Akım 2 iş planı Ocak`ta netleşecek

Enerji Günlüğü -Rus gazını Baltık Denizi'nin altından Avrupa'ya taşıyacak olan Kuzey Akım 2 projesi için iş planı Ocak ayında netleşecek.

Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksander Medvedev, Rus gazını Baltık Denizi'nin altından Avrupa'ya taşıyacak olan Kuzey Akım 2 projesi için iş planını Ocak ayında netleştireceklerini bildirdi.

Medvedev, "Hali hazırda iş planını hazırlıyoruz ve boru hattı gibi önemli pozisyonlarda ilaleler yapıyoruz. Bunların hepsi Ocak ayında netleşecek" diye konuştu.

Gazprom, Baltık Denizi altından geçerek Avrupa'ya ulaşacak olan Kuzey Akım doğal gaz boru hattının kapasitesini iki katına çıkaracak proje için geçen hafta Avrupalı ortakları E.ON, BASF/Wintershall, OMV, ENGIE ve Royal Dutch Shell ile ortaklık anlaşması imzalamıştı.

Kuzey Akım II çerçevesinde, Rusya'dan Almanya'ya Baltık Denizi altından toplam 55 milyar metreküp kapasiteli iki ayrı deniz boru hattının yapımı öngörülüyor.

KUZEY AKIM-2 BORU HATTI ORTAKLIK ANLAŞMASI İMZALANDI

Önceki ve Sonraki Haberler