1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kuzey Akım 2 ortakları köprü finansmana hazır

Kuzey Akım 2 ortakları köprü finansmana hazır

Enerji Günlüğü - OMV Başkanı Rainer Seele, Kuzey Akım 2 projesi için Avrupalı ortakların gerektiğinde köprü finansman sağlamaya hazır olduklarını...

Kuzey Akım 2 ortakları köprü finansmana hazır

Enerji Günlüğü - OMV Başkanı Rainer Seele, Kuzey Akım 2 projesi için Avrupalı ortakların gerektiğinde köprü finansman sağlamaya hazır olduklarını açıkladı.

Rus gazını Almanya üzerinden Avrupa’ya taşıyan Kuzey Akım hattına paralel yapılması planlanan ve hattın kapasitesini iki kat artıracak olan hat bazı Avrupa ülkelerinin muhalefeti nedeniyle finansal zorluklarla karşı karşıya. Baltık Denizi altından geçerek Avrupa'ya ulaşacak olan Kuzey Akım doğal gaz boru hattının kapasitesini iki katına çıkaracak Kuzey Akım-2 projesi için Avrupalı ortaklarından Alman enerji şirketi OMV Başkanı Rainer Seele, “ Kuzey Akım - 2 ortakları kendi fonlarını kullanmalı ve Asya Bankaları ile çalışmalılar” açıklamasını yaptı. 

Kuzey Akım - 2 Doğal Gaz Boru Hattı projesinin maliyetinin yğzde 70’inin proje finansmanı ile karşılanmasının olası olmadığını belirten Seele, Kuzey Akım - 2 ortaklarının gerektiğinde köprü finansman sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.

Gazprom, Baltık Denizi altından geçerek Avrupa'ya ulaşacak olan Kuzey Akım-2 doğal gaz boru hattının kapasitesini iki katına çıkaracak proje için Avrupalı ortakları E.ON, BASF/Wintershall, OMV, ENGIE ve Royal Dutch Shell ile ortaklık anlaşması imzalamıştı. 

KUZEY AKIM 2 BORU HATTI ORTAKLIK ANLAŞMASI İMZALANDI

Önceki ve Sonraki Haberler