1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kuzey Akım 2'nin finansmanında anlaşıldı

Kuzey Akım 2'nin finansmanında anlaşıldı

Enerji Günlüğü - Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattını inşa edecek firmalar projenin 9.5 milyar euroluk finans yapısı konusunda anlaştılar. Daha...

Kuzey Akım 2'nin finansmanında anlaşıldı

Enerji Günlüğü - Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattını inşa edecek firmalar projenin 9.5 milyar euroluk finans yapısı konusunda anlaştılar. 

Daha fazla Rus doğal gazını Avrupa'ya taşımayı amaçlayan Kuzey Akım 2 boru hattı projesinde önemli engellerden biri aşıldı. Avrupalı şirketler hattın masraflarının yarısını karşılayacak. Projede Rus doğal gaz tekeli Gazprom ile birlikte ortak olan Shell, Wintershall, Engie, OMV ve Uniper şirketleri ayrı ayrı açıklama yaparak, finans yapısı konusunda anlaştıklarını bildirdiler.

Şirketler dün, hattın planlaması, inşası ve işletmesinden sorumlu Nord Stream 2 AG şirketi ile bir finansman anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre projenin finansmanı 9.5 milyar euro olarak belirlendi. Projede yüzde 50 hisseye sahip Gazprom bunun yarısını karşılayacakken, diğer beş ortak da yüzde 10 paylarına eşit bir şekilde 950 milyon'ar euro finans sağlayacaklar. 

Kuzey Akım 2, Baltık Denizi altından Almanya'ya bağlanan boru hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazını taşımayı öngörüyor. AB, ABD, Polonya ve bazı Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri projeye karşı çıkarken, Almanya projeyi destekliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler