1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kuzey Akım`ın bir kolu İngiltere`ye uzanacak

Kuzey Akım`ın bir kolu İngiltere`ye uzanacak

Enerji Günlüğü - Rus enerji devi Gazprom, Kuzey Akım gaz boru hattının bir kolunun İngiltere'ye de uzatılmasıyla, Ada'daki gaz pazarından aldığı payı...

Kuzey Akım`ın bir kolu İngiltere`ye uzanacak

Enerji Günlüğü - Rus enerji devi Gazprom, Kuzey Akım gaz boru hattının bir kolunun İngiltere'ye de uzatılmasıyla, Ada'daki gaz pazarından aldığı payı yüzde 20’ye çıkaracak.
Gazprom Başkanı Aleksey Miller, İngiliz yönetiminin Kuzey Akım gaz boru hattının bir kolunun İngiltere'ye bağlanmasını istediğini bildirdi. Bunun yanı sıra Alman petrol ve doğalgaz şirketi Wintershall, Gazprom ile hisse takas işlemlerine hazır olduklarını duyurdu. Rus İzvestiya gazetesi böylelikle Gazprom'un, Kuzey Deniz’deki petrol ve gaz projelerinden pay alabileceğini yazdı. Kuzey Deniz'deki yatakların Gazprom’un Avrupa'nın en çok prim sağlayan İngiliz pazarına açılması için baz oluşturacağı tahmin ediliyor. Şu anda Rus enerji devinin İngiliz pazarındaki payı yüzde 11. Uzmanlar, petrol ve gaz üretimini son yılda neredeyse yüzde 10 düşüren İngiltere'nin gaz pazarında Gazprom'un payını ciddi oranda artırabileceğini düşünüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler