1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kuzey Anadolu Madencilik, Bolu’da kömür üretimini arttıracak

Kuzey Anadolu Madencilik, Bolu’da kömür üretimini arttıracak

Kuzey Anadolu Madencilik, Bolu’da yeraltı kömür ocağı üretim kapasitesini arttıracak ve Kırma Eleme Tesisi kuracak. 

Kuzey Anadolu Madencilik, Bolu’da kömür üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - Bolu’nun Mengen ilçesindeki yeraltı kömür madeninde üretim kapasitesi arttırılarak yılda 150 bin tona çıkarılacak. Ayrıca Kırma Eleme Tesisi de kurulacak.

Kuzey Anadolu Madencilik Turizm ve Tic. A.Ş. tarafından Bolu ili, Mengen ilçesi, Çorakmıtırlar köyü sınırları içinde ‘Kömür Ocağı Üretim Artışı ve Kırma Eleme Tesisi’ yapılması ve işletilmesi planlanıyor. Mevcut durumda sahada üretim faaliyetleri için yeraltı girişi Üçpınar Madencilik ve Tic. Ltd. Şti. adına kayıtlı olan ve proje konusu ruhsat sahasına mücavir olan 112 ruhsat ve 1001481 erişim nolu saha üzerinden gerçekleştiriliyor.

460,71 hektar büyüklüğündeki 744 ruhsat numaralı saha içerisinde gerçekleştirilecek proje ile kömür ocağı üretim kapasitesinin 200.000 ton/yıl (150.000 ton/yıl kömür, 50.000 ton/yıl pasa) olacak şekilde arttırılması ve 150.000 ton/yıl kapasiteli kırma eleme tesisi kurulması planlanıyor. 

Yeraltı ocağından çıkartılan kömürler tesise getirilerek burada kırılıp elenecek. Elekten geçen kömür sevkiyata hazır hale gelecek. Proje kapsamında işletmelerde toplam 200 kişi çalıştırılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler