1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Kuzey Irak ile altı anlaşma imzalandı!

Kuzey Irak ile altı anlaşma imzalandı!

Enerji Günlüğü - Başbakan Erdoğan ile K.Irak Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani arasında yapılan görüşmede altı adet protokolün imzalandığı...

Kuzey Irak ile altı anlaşma imzalandı!

Enerji Günlüğü - Başbakan Erdoğan ile K.Irak Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani arasında yapılan görüşmede altı adet protokolün imzalandığı ama Irak merkezi yönetimi ile ABD’nin tepkisi nedeniyle açıklanmadığı ortaya çıktı.

Reuters haber ajansına göre, Türkiye ve özerk Irak Kürdistan Bölgesi, Kuzey Irak’ta çıkarılan petrol ve doğalgazı Türkiye’deki boru hatları aracılığıyla dünya pazarlarına ulaştıracak anlaşmayıK.Irak Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’nin Başbakan Erdoğan ile üç saatlik görüşmesi esnasında imzaladı. Ancak Irak merkezi yönetimi ile ABD’nin tepkisi nedeniyle açıklanmadı.

6 ADET ANLAŞMA İMZALANDI

İmzalanan 6 adet anlaşmadan 5′inin sözleşme,birinin ise TEC’in tek başına ve diğer ortaklarla birlikte K. Irak’ta yapacağı petrol arama sahalarına ait protokol olduğu belirtiliyor.

İmzalanan 5 adet sözleşme ile K.Irak’tan mevcut boru hattına verilecek petrol, buna ek olarak Türkiye ile K. Irak arasında yapılacak direkt petrol boru hattı, doğalgaz akışının sağlanmasını içeren doğalgaz boru hattına ilişkin sözleşmeler ile K. Irak’tan alınacak petrolün parasının ödenmesi için kurulan mekanizmaya ilişkin sözleşme bulunuyor.

TÜRKİYE - IRAK ENERJİ ANLAŞMALARI VE KAPSAMI

Önceki ve Sonraki Haberler