1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kuzey İstanbul Eyüpsultan’da atık çamuru üretecek

Kuzey İstanbul Eyüpsultan’da atık çamuru üretecek

Enerji Günlüğü - Kuzey İstanbul İnşaat, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde kuracağı atık geri kazanım tesisinde günde 95 ton atıktan elde edilen...

Kuzey İstanbul Eyüpsultan’da atık çamuru üretecek

Enerji Günlüğü - Kuzey İstanbul İnşaat, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde kuracağı atık geri kazanım tesisinde günde 95 ton atıktan elde edilen çamuru kurutarak lisanslı bertaraf tesislerine gönderecek.

İstanbul ili, Eyüpsultan İlçesi, Çiftalan Mahallesi adresinde 3 pafta, 84 parsel numaralı kayıtlı yüzölçümü 9140 m2 toplam alan içerisinde Kuzey İstanbul Modern İnş. San. ve Tic. A.Ş. (Kuzey İstanbul) tarafından 24.600 m3 Kapasiteli Tehlikeli Ve Tehlikesiz Atık Ara Depolama Tesisi ve Tehlikeli ve 95 ton/gün Kapasiteli Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Tesisi yapılması planlanıyor. Projenin yaklaşık 1 milyon liraya malolması hesaplanıyor. 

Tesise kabul edilecek tehlikeli ve tehlikesiz atıkların tesis girişindeki kantarda tartımı ve radyasyon kontrol ünitesinde radyoaktif madde içerip içermediğine dair kontrolleri yapıldıktan sonra atık koduna uygun olarak tesise kabul edilecek. Atıklar atık kodlarına göre lisanslı tehlikeli ve tehlikesiz atık taşıma aracı ile taşınacak ve Atık Ara Depolama Tesisine kabul edilecek. Atık üreticilerinden alınacak tehlikeli ve tehlikesiz atıklar, nihai geri kazanım ve/veya bertarafa gönderilmeden önce tesiste depolanacak. 

İşlenecek atık miktarı günlük 95 ton/yıl olacak. Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Geri kazanım Tesisinde bölgede bulunan münferit arıtma tesislerinden çıkmakta olan atık çamurların tesise kabul edilmesi ile çamurun su oranı ısıl işlem uygulanarak % 80’dan % 10’lara düşürülecek. Kurutma işleminin gerçekleşebilmesi için doğalgaz kullanılacak. % 90 kuruluğa ulaşan yaklaşık 24 ton/gün kurutulmuş çamur belirli tonajlara kadar bekletildikten sonra sözleşme imzalanacak olan lisanslı bertaraf tesislerine gönderilecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler