1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kuzey İstanbul Modern, kömür kırma tesisi kuracak

Kuzey İstanbul Modern, kömür kırma tesisi kuracak

Kuzey İstanbul Modern, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde yılda 48 bin ton kapasiteli Kömür Kırma Eleme Paketleme Tesisi kuracak. 

Kuzey İstanbul Modern, kömür kırma tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde işletilmekte olan ocaktan çıkarılan kömürün kırılıp paketleneceği bir tesis kurulacak. Tesisin kapasitesi yılda 48 bin ton olarak planlanıyor.

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesinde kuvars kumu, kil, alüminyum, linyit kömürü ocakları işleten ve Kum Yıkama Eleme Tesisleri bulunan Kuzey İstanbul Modern İnş. San. Ve Tic. AŞ,  Kömür Kırma Eleme Paketleme Tesisi’ kurmayı planlanıyor. Tesis için yaklaşık 6 milyon lira yatırım yapılması öngörülüyor. 

Proje kapsamında 3 adet Kum Yıkama Eleme Tesisine ilave olarak 1 adet Kömür Kırma, Eleme ve Paketleme Tesisi kurulacak. Ocaktan çıkarılan kömür, kırma eleme tesislerinde işleme tabi tutulacak ve +20 mm-150 mm boyutundaki kömür ise paketlenerek/ torbalanarak, -20 mm boyutlu kömürler ise dökme şeklinde satışa sunulacak. 10 mm altındaki ürün ise toz ürün olarak kabul edilecek. 

Kurulması planlanan kömür kırma-eleme ve paketleme tesisinin kapasitesi yılda 48 bin ton olacak. Tesisin %80 verim ile çalışması planlanıyor. 

Enerji Günlüğü  

Önceki ve Sonraki Haberler