1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Kuzey'in en büyük offshore RES'ini Vattenfall kuracak

Kuzey'in en büyük offshore RES'ini Vattenfall kuracak

Enerji Günlüğü - Vattenfall, Baltık Denizi'nde Danimarka açıklarında İskandinavya'nın en büyük offshore rüzgar santralini rekor düşük bir fiyatla...

Kuzey'in en büyük offshore RES'ini Vattenfall kuracak

Enerji Günlüğü - Vattenfall, Baltık Denizi'nde Danimarka açıklarında İskandinavya'nın en büyük offshore rüzgar santralini rekor düşük bir fiyatla kuracak. 

İsveçli enerji şirketi Vattenfall, Baltık Denizi'nde 600 MW kapasiteli İskandinavya'nın en büyük offshore rüzgar santrali olacak olan Kriegers Flak Rüzgar Santrali'ni, megavat saat başına 49.9 Euro gibi rekor düşük bir fiyatla kuracak. Santral Danimarka'daki konutların yüzde 23'ünün elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Danimarkalı 600 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayacak olan santral için düzenlenen ihalede rüzgar enerjisi için rekor düşük denilebilecek teklifi veren Vattenfall ihaleyi kazandı. Kriegers Flak Rüzgar Santrali'nin toplamda 1.1-1.3 milyar Euro'ya malolması bekleniyor.

Danimarka Parlamentosu, 2050 yılına kadar yenilenebilir olmayan veya fosil yakıtların tümünü yenilenebilir enerjiye dönüştürme kararı aldı. Bu karar doğrultusunda ülke elektrik ihtiyacını karşılayacak üç büyük açık deniz rüzgar santrali kurulması için ihaleler düzenleniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler