1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Lagarde: İklim değişikliği para politikasını da etkileyecek

Lagarde: İklim değişikliği para politikasını da etkileyecek

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, iklim değişikliğinin fiyat istikrarını etkilemeye başladığını ve eninde sonunda para politikasını da etkileyeceğini söyledi. 

Lagarde: İklim değişikliği para politikasını da etkileyecek

Enerji Günlüğü - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, iklim değişikliğinin fiyat istikrarını etkilemeye başladığını ve eninde sonunda para politikasını da etkileyeceğini söyledi. 

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, iklim değişikliğinin halihazırda fiyat istikrarını etkilemekte olduğunu ve dolasıyla para politikası üzerinde de etkili olacağını belirtti. Daha sürdürülebilir bir dünya istediğini belirten Lagarde, “Bu durum oldukça açık; iklim değişikliğinin fiyat istikrarı üzerinde şimdiden başladı. İklim ile ilgili bu gelişmelere ve özellikle de iklim değişikliğinden maruz kalan alanlara bakıldığında, fiyatlar da bunun bir sonucu olarak belirlenecektir” diye uyardı.

ECB Başkanı, denetim birimlerinin bankaların iklim değişikliği bağlantılı düzenlemelerini yakından takip ettiğini de söyledi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler