1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Lancashire şeyl gazı aramalarına ısınıyor

Lancashire şeyl gazı aramalarına ısınıyor

Enerji Günlüğü – Britain Thinks’in yaptığı bir araştırmaya göre, İngiltere Lancashire sakinlerinin şeyl gazı arama çalışmalarına verdiği destek...

Lancashire şeyl gazı aramalarına ısınıyor

Enerji Günlüğü – Britain Thinks’in yaptığı bir araştırmaya göre, İngiltere Lancashire sakinlerinin şeyl gazı arama çalışmalarına verdiği destek artıyor.

Kamu araştırma şirketi Britain Thinks’in yaptığı son araştırmalar şeyl gazı arama çalışmalarına Lancashire sakinlerinin verdiği destek artarak yüzde 57 oldu. Bu oran Ekim 2012’de % 44, Aralık 2012’de ise % 50 idi.

Bölgede arama çalışmalarını yürütenCuadrilla Resources şirketinin CEO’su Francis Egan araştırmanın Lancashire halkı için şeyl gazı arama çalışmalarının sağlayacağı yararların, özellikle de yaratacağı iş imkanları ve ekonomik fırsatlar düşünüldüğünde, giderek netleştiğini gösterdiğini söyledi. Egan sözlerine şöyle devam etti: “ Desteğin hızla arttığını görmek güzel ama şurası açık ki neyin halkı heyecanlandırdığı, neyin endişelendirdiğini gerçekten anlamak için meselenin üzerinde çok daha fazla yoğunlaşmamız gerekiyor”.

Önceki ve Sonraki Haberler