1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Lapseki’de jeotermal kaynak aranacak

Lapseki’de jeotermal kaynak aranacak

Lapseki Köylere Hizmet Götürme Birliği, turizm amaçlı kullanmak üzere Kocabaşlar köyünde jeotermal kaynak arayacak.

Lapseki’de jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Lapseki Köylere Hizmet Götürme Birliği, turizm amaçlı kullanmak üzere Kocabaşlar köyünde jeotermal kaynak arayacak.

Çanakkale İli, Lapseki İlçesi, Kocabaşlar Köyü, 3388832 Erişim Nolu, AR- 17/210 nolu Arama Ruhsatlı sahada Lapseki Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından jeotermal kaynak arama sondajı yapılması ve verimli kaynağa ulaşılması durumunda jeotermal suyun turizm amaçlı kullanılmak üzere çıkartılması planlanıyor.

Yaklaşık 534 bin lira değerindeki proje kapsamında “Rotary (Döner) Sondaj” yöntemi ile sondaj makinesi ile tek lokasyonda (gerekmedikçe) dik sondaj açma çalışması yapılacak. Yapılacak sondajın derinliği 600m (±100) arasında değişebilecek.

Uzun yıllardan beri atıl durumda bulunan Kocabaslar sıcak su kaynağından çıkan 38 derece sıcaklığa sahip termal sular mevcut durumda çok eski bir tarihte yapılmış 4-5 m2’lik iptidai bir havuzda toplandıktan sonra dereye akıyor. Sıcak su kaynağı çevresinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu suların yerin derinliklerindeki haznede 50 ila 60 derece sıcaklığa sahip olabileceği tahmin ediliyor.

Enerji Günlüğü

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler