1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Lavrov: AB`nin Rusya politikası intikamcı

Lavrov: AB`nin Rusya politikası intikamcı

Enerji Günlüğü - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, AB’nin Rusya'ya karşı tutumunun dürüst olmadığını ve intikamcı olduğunu belirterek, Güney...

Lavrov: AB`nin Rusya politikası intikamcı

Enerji Günlüğü - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, AB’nin Rusya'ya karşı tutumunun dürüst olmadığını ve intikamcı olduğunu belirterek, Güney Akım’a yaklaşımının da Rusya’yı cezalandırma isteğini ortaya koyduğunu söyledi.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja ile yaptığı görüşmeden sonra basın toplantısına katılan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "AB’nin Güney Akım’a yaklaşımı, Rusya’yı cezalandırma isteğini ortaya koyuyor." dedi.

Rus Bakan, AB’nin Güney Akım Projesi’ne yaklaşımının, üye ülkelerin ekonomik çıkarlarını sağlamak yerine Rusya’yı cezalandırma arzusundan yola çıkıldığını gösterdiğini söyledi. Bakan Lavrov, “Kısa bir süre önce Brüksel’in aniden Rusya Kiev yönetimini tanımazsa Güney Akım’a ilişkin görüşmeler dondurulacak dediğini duyduk. Sizce bu yapıcılık mı? Brüksel, Avrupa Birliği’nin merkezi organları aracılığıyla üye ülkelerinin ekonomik ve benzeri çıkarlarını sağlamak gibi tabii bir istek yerine cezalandırma, öç alma duygusundan yola çıkıyor” dedi.

KRİZİN ÇÖZÜMÜNDE RUSYA ELİNDEN GELENİ YAPIYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Finlandiya'da yaptığı açıklamada ülkesinin Ukrayna krizinin çözülmesine yardım için elindegelen herşeyi yapmakta olduğunu söyledi. Bununla birlikte Avrupa Birliği'ni Rusya'ya karşı tutumunda dürüst olmamakla eleştiren Lavrov, AB'nin yapıcı davranmadığını savundu. Lavrov, "Hiçbir ciddi politikacı AB'nin Rusya politikasının yapıcı olduğunu söyleyemez. AB'nin bazı müzakere adımları dürüst değil ve intikamcı" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler