1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Lavrov: Türk Akımı hat uzatımında AB garantisi şart

Lavrov: Türk Akımı hat uzatımında AB garantisi şart

Enerji Günlüğü - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Güney Akımı deneyimi ardından Türk Akımı Boru Hattı'nı Brüksel'den garanti aldıktan...

Lavrov: Türk Akımı hat uzatımında AB garantisi şart

Enerji Günlüğü - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Güney Akımı deneyimi ardından Türk Akımı Boru Hattı'nı Brüksel'den garanti aldıktan sonra uzatabileceklerini açıkladı. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Güney Akımı ile tattığımız acı deneyimlerin ardından, bu boru hattını Avrupa'da gerçekleştirileceğine dair Brüksel'den garanti aldıktan sonra, hattı uzatmaya hazır olabiliriz. Brüksel'in pragmatik düşüncelerle karar vermesini umuyoruz." ifadesini kullandı.

Rusya'nın Türk Akımı boru hattının AB topraklarına uzatılması konusunda Brüksel'in pragmatik düşünerek karar vermesini ümit ettiğini belirten Lavrov, Rusya'nın 20 yıldan uzun süredir doğalgaz ihtiyacının %60'ını ve petrol ihtiyacının %15'inden fazlasını karşılayan, güvenilir bir enerji tedarikçisi olduğunu kaydetti. Lavrov, "10 Ekim'de Türk Akımı'nın bir hattının Yunanistan'a doğru ilerlemesini öngören anlaşmanın imzalanması sebebiyle, işbirliğinin gelişmesi için ek imkanlar oluşuyor" dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler