1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. LC Waikiki, atık plastikleri sörf yelkenlerine dönüştürüyor

LC Waikiki, atık plastikleri sörf yelkenlerine dönüştürüyor

LC Waikiki, çevreyi koruma çalışmaları kapsamında mağazalarda biriken belirli plastik atıkları, çevre dostu rüzgâr sörfü yelkenlerine dönüştürüyor.

LC Waikiki, atık plastikleri sörf yelkenlerine dönüştürüyor

Enerji Günlüğü - LC Waikiki, "Dalgaları Yakala" projesi kapsamında mağazalarda biriken belirli plastik atıklar, çevre dostu rüzgâr sörfü yelkenlerine dönüştürülüyor.

Yeşil dönüşümü odağa alan yaratıcı ve yenilikçi bir fikri hayata geçiren LC Waikiki, “Dalgaları Yakala” projesiyle mağazalarında biriken “lightbox”ları (tekstil pano) toplayıp işleyerek, 48 adet çevre dostu rüzgâr sörfü yelkenlerine dönüştürdü. 

ÇOCUKLARA SÖRF EĞİTİMİ VERİLDİ

Okullar, spor kulüpleri ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliğini de içeren proje kapsamında aynı zamanda finansal olanakları sınırlı çocuklar için ileri dönüştürülen rüzgâr yelkenleri kullanılarak sörf eğitimleri veriliyor.

URLA VE ÇEŞME’DEKİ MAĞAZALARIN TEKSTİL PANOLARI TOPLANDI

Döngüsel ekonomiye katkıda bulunan bu ileri dönüşüm projesinin temeli, Türkiye'nin ilk ve en eski sörf kulüplerinden Academy Windsurf Yelken Kulübü iş birliğiyle atıldı. #DoğaAdına anlayışıyla plastik atıkların çevresel etkilerini azaltmak ve gençleri fiziksel aktiviteye teşvik etmek üzere başlatılan “Dalgaları Yakala” projesi kapsamında, karbon ayak izini de göz önüne alarak sörf kulübüne en yakın olan Urla ve Çeşme'de bulunan LC Waikiki mağazalarından tekstil panoları toplandı. Bu tekstil panoları, gönüllü yelken kulübü tarafından yelken kalıplarına dönüştürüldü ve başlangıç seviyesi genç sörfçüler için rüzgâr sörfü yelkenleri haline getirildi. 

LC Waikiki ayrıca, mağazalarından topladığı atıklarla şimdiye dek 27 bin 360 litre su tasarrufu sağladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler