1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. LDA Enerji Aydın’daki serasında jeotermal ısıtma verimini arttıracak

LDA Enerji Aydın’daki serasında jeotermal ısıtma verimini arttıracak

Aydın’ın Didim ilçesinde seracılık için kullanılan jeotermal kuyunun verimini arttırmak için yaklaşık 500 metre derinliğinde bir adet reenjeksiyon kuyusu açılacak.

LDA Enerji Aydın’daki serasında jeotermal ısıtma verimini arttıracak

Enerji Günlüğü - LDA Enerji, Didim’de seracılıkta kullandığı jeotermal üretim kuyusundan tam verim almak amacıyla, sahaya bir reenjeksiyon kuyusu açarak, soğuyan suyu bu yeni kuyuya verecek.

LDA Enerji Sanayı Tic. A.Ş., Aydın ili, Didim ilçesinde 29.368 dönümlük 2014/2 ruhsat numaralı saha içinde jeotermal kaynak kuyusundan elde edilen 4 MWe ısıl güç ile seracılık faaliyeti yürütüyor. 1 milyon liranın üzerinde bir değere sahip proje ile daha önce var olan LDA-1 kuyusunun yanında, LDA-2 adlı yaklaşık 500 metre derinliğinde bir adet reenjeksiyon kuyusu açılacak. 

Sahada bulunan yaklaşık 1024 m derinliğinde 1 adet açılmış kuyunun rezervuar sıcaklığı, özellikle domates ve çiçek tarımına yeterli gelebilecek bir sıcaklığı alt sınırında olan 30°C’dir. Kuyu kompresör ile akıtılmadıkça artezyen üretime geçmemekte. Bu kapsamda kuyunun içerisindeki ısıl kaynağın kullanılabilmesi için kuyu içi pompa metodu ile rezervuardan alınan jeotermal su sera ısıtmasında kullanıldıktan sonra 15°C’de reenjeksiyon kuyusuna basılacak. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler