1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. LeasePlan’dan elektrikli otomobil hamlesi

LeasePlan’dan elektrikli otomobil hamlesi

Enerji Günlüğü - Dünyaca ünlü araç filo kiralama şirketi LeasePlan, çalışanlarının kullandığı tüm araçları elektrikli araçlarla değiştirecek. Dünyanın...

LeasePlan’dan elektrikli otomobil hamlesi

Enerji Günlüğü - Dünyaca ünlü araç filo kiralama şirketi LeasePlan, çalışanlarının kullandığı tüm araçları elektrikli araçlarla değiştirecek. 

Dünyanın en büyük filo kiralama şirketlerinden LeasePlan, üyelerinin filo araçlarını elektrikli araçlarla değiştirmeyi taahhüt ediyor. Şirket, elektrikli araçlar ve altyapılarının hızla yayılmasını sağlamak amacıyla oluşturulan küresel girişim EV100’ün de kurucu ortağı oldu.  EV100’ün diğer ortakları arasında Unilever, Baidu, IKEA Group, HP Inc., Vattenfall, PG & E, Deutsche Post DHL ve Metro AG gibi şirketler bulunuyor. LeasePlan kurucular arasındaki tek otomotiv oyuncusu konumunda. 

MOBİLİTEYİ HIZLANDIRACAK

LeasePlan CEOsu Tex Gunning, EV100’ü, elektrikli araçların geleceği şekillendirecek en önemli gelişmelerden biri olarak nitelendirdi. EV100 girişiminin kurucu ortağı olarak elektrikli mobiliteyi hızlandırmak ve yaygınlaştırmak için dünyanın en büyük şirketleriyle birlikte çalışmaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Gunning, “Bugün yolda olan otomobillerin neredeyse yarısı şirketlere ait. Hep birlikte çok önemli bir etkiye sahip olabiliriz” dedi. 

ÇALIŞANLARI DA ELEKTRİKLİ ARAÇ KULLANACAK

Gunning, LeasePlan olarak kendi şirket filolarını da elektrikli araçlarla değiştireceklerini açıklarken, bu geçişi yapan ilk global filo kiralama şirketlerinden biri olacaklarının altını çizdi. LeasePlan çalışanlarının 2021 yılına kadar elektrikli otomobillere geçmesi hedefleniyor. Diğer şirketleri de bu aksiyonu almaya davet eden Gunning, “Elektrikli araç filosuna geçiş yapmak, işletmelerin emisyonlarını düşürmesini sağlarken, iklim değişikliğiyle mücadelenin de en kolay yollardan biri. LeasePlan olarak bu değişikliği yapmak isteyen diğer şirketlerin işini kolaylaştırmaya kararlıyız” diye konuştu. 

LEASEPLAN KİMDİR? 

LeasePlan Corporation N.V, 50 yılı aşkın deneyimi ile, beş kıtada ve 30’u aşkın ülkede 1 milyon 700 bin adetlik dev bir araç filosunu yönetirken, Türkiye ofisi yaklaşık 25 bin adetlik araç parkıyla operasyonel kiralama sektörünün lider firmaları arasında yer almaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler