1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. LED aydınlatma için Cemdağ-Panasonic işbirliği

LED aydınlatma için Cemdağ-Panasonic işbirliği

Enerji Günlüğü - Aydınlatma teknolojileri firması Cemdağ ile dünya devlerinden Panasonic, LED aydınlatma teknolojileri için ortak Ar-Ge çalışması yürütecek.Türkiye’nin...

LED aydınlatma için Cemdağ-Panasonic işbirliği

Enerji Günlüğü - Aydınlatma teknolojileri firması Cemdağ ile dünya devlerinden Panasonic, LED aydınlatma teknolojileri için ortak Ar-Ge çalışması yürütecek.
Türkiye’nin global aydınlatma firması CEMDAĞ, dünya devlerinden PANASONIC ile LED aydınlatma alanında, Almanya’da önemli bir işbirliğine imza attı. İşbirliği kapsamında, Türk, Alman ve Japon mühendislerden oluşan Ar-Ge grubu, optik tasarım, özel driver, LED alt yapısına sahip armatür ve şehir aydınlatmasına ait otomasyon ürünlerin geliştirilmesi üzerinde birlikte çalışacak.
Yıllık cirosu 76 milyar Euro'ya ulaşan Panasonic’in Almanya’da bulunan “Lüdenscheid” tesislerinde, Panasonic Lighting Avrupa bölge müdürü Masayuki Yasufuku ile Cemdağ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Süheyl Cem, LED ürünlerin ortak üretimine başlanması için el sıkıştı. İmzalanan sözleşme kapsamında, her iki grubun Alman, Türk ve Japon mühendislerinden oluşan ortak bir ARGE takımı kurulacak ve tasarlanacak ürünler, Cemdağ’ın 41bin metrekarelik İzmir üretim tesislerindeki Goniofotometri Laboratuvarı’nda test edilecek.İşbirliği kapsamında pazar ihtiyaçlarını etkin ve hızlı bir şekilde karşılayabilmek için kapasite artırımına da gidilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler