1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. LEGO Shell ile ortaklığını sonlandırdı

LEGO Shell ile ortaklığını sonlandırdı

Enerji Günlüğü - LEGO firması, Greenpeace’in yürüttüğü kampanya nedeniyle Shell ile anlaşmasını yenilememe kararı aldı.Greenpeace’in 3 aydır...

LEGO Shell ile ortaklığını sonlandırdı

Enerji Günlüğü - LEGO firması, Greenpeace’in yürüttüğü kampanya nedeniyle Shell ile anlaşmasını yenilememe kararı aldı.

Greenpeace’in 3 aydır devam ettirdiği ve bir virüs gibi hızla yayılarak yaklaşık 1 milyon kişinin desteğini alan LEGO’nun Shell’le ortaklığını bitirmesi amaçlı kampanya başarıya ulaştı. LEGO firması, artık hazırladığı oyuncaklarda, Shell logosu kulanmayacak.

Shell’in Kuzey Kutbu’nda petrol sondajı planlarını protesto etmek amacıyla LEGO’ya Shell ile ortaklığını sonlandırmaya çağrıda bulunan Greenpeace, küresel çapta bir imza kampanyası başlatmıştı.Bu kampanya kapsamında hazırlanan video yaklaşık 6 milyon kişi tarafından izlendi.

Greenpeace’in konuyla ilgili yayımladığı açıklamada konuşan Greenpeace Akdeniz İletişim Sorumlusu Çağrı Özütürk, “Petrol platformunun karaya vurması gibi Kuzey Kutbu’nda yaşadığı skandallardan sonra LEGO’nun da işbirliğini sonlandırması, Shell’in Kuzey Kutbu’na doğru çıktığı yolda ne kadar yalnız kaldığını gösteriyor. Küresel kamuoyu Kuzey Kutbu’nun korunmasını istiyor. Artık dikkatler bu fosil yakıt peşinde koşan şirketlere döndü ve küresel kamuoyu bu konuda çizgisini belirledi: çağdışı yöntemleriniz ve iklimi dengesini mahveden çalışmalarınızı sonlandırmalısınız, Kuzey Kutbu’ndan uzak durun” dedi.

Geçtiğimzi ay Microsoft, Google ve Facebook iklim değişimini önleme yasalarına karşı lobi faaliyeti yürüten ALEC kurumuna olan desteklerini sonlandırmıştı. Rockefeller Vakfı da geçtiğimiz hafta fosil yakıt endüstrisinden yatırımını çekmeye başladığını açıklamıştı. Öte yandan Waitrose da 2012’de Shell ile ortaklığını dondurdu.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler