1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Lenova’dan çevre katkısı

Lenova’dan çevre katkısı

Enerji Günlüğü - Lenovo, yenilenebilir kaynakların kullanımına dayanan çevreci ambalaj çözümleri ile beş yılda 1000 tondan fazla ambalaj tüketimini...

Lenova’dan çevre katkısı

Enerji Günlüğü - Lenovo, yenilenebilir kaynakların kullanımına dayanan çevreci ambalaj çözümleri ile beş yılda 1000 tondan fazla ambalaj tüketimini ortadan kaldırdı.

Teknoloji şirketi Lenovo, geri dönüşüm, yenilenebilir enerji ve yeniden kullanılabilir ambalaj konularındaki çevreci fikirler ile 2008 yılından bu yana, tasarım optimizasyonu ve benzer çalışmalarla 1000 tonun üzerinde ambalaj tüketimini ortadan kaldırdı.

Lenovo, son birkaç yılda geri dönüşüm ve paketlemede yenilenebilir malzeme kullanımını artırma, ambalajların boyutlarını küçültme ve yeniden kullanılabilir ambalaj çözümleri konularına güçlü bir şekilde odaklandı. Lenovo, bir yandan ambalaj tüketimini en aza indirmeye çalışırken materyal olarak da çevre dostu yenilenebilir malzeme kullanmayı tercih ediyor.

2008 yılından itibaren birçok ürününün ambalajında %100 geri dönüştürülebilir malzeme kullanmaya başlayan Lenovo, karton ambalajlarda ortalama %70’in üzerinde geri dönüştürebilir malzeme kullanılıyor. Ambalajlamada kullanılan yan materyaller ise, Thinkpad ürünlerin %95 inde, Thinkcentre ürünlerin ise %20 sinde%100 geri dönüştürülebilir malzemeden oluşuyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler