1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Leviathan gazı için 2 milyar Dolarlık anlaşma imzalandı

Leviathan gazı için 2 milyar Dolarlık anlaşma imzalandı

Enerji Günlüğü - İsrail karasularında bulunan Leviathan doğalgaz sahasından gaz satışı için 2 milyar Dolar değerinde bir anlaşma imzalandı.İsrail'in...

Leviathan gazı için 2 milyar Dolarlık anlaşma imzalandı

Enerji Günlüğü - İsrail karasularında bulunan Leviathan doğalgaz sahasından gaz satışı için 2 milyar Dolar değerinde bir anlaşma imzalandı.

İsrail'in Leviathan doğalgaz sahası ortakları Noble Enerji, Delek Grubu ve Ratio Petrol bu sabah Tel Aviv Borsası'na bir açıklama yaparak, sahadan yirmi yıllığına 8.8 milyon metreküp doğalgaz satışı için Or Energies ile 2 milyar Dolar değerinde bir anlaşma imzaladıklarını duyurdular. 

Açıklamaya göre, gaz İsrailli özel elektrik şirketi Dalia Power Energies Ltd.'in bağlı ortaklığı olan Or Energies'in kuracağı 600 MW kurulu gücündeki elektrik santralinde kullanılacak. 

2010 yılında keşfedilen İsrail'in Akdeniz kıyılarındaki Leviathan Sahası, son on yılın en büyük deniz keşiflerinden biri. 622 metreküp doğalgaz (BCM) rezervi olduğu tahmin edilen Leviathan'ın 2019 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.

YARGI ENGELİ ÇIKMIŞTI 

Leviathan sahasının ortakları, Ocak ayında da Türkiye’den Zorlu Enerji’nin de ortakları arasında yer aldığı, İsrail’in en büyük özel sektör elektrik üreticisi, Edeltech ile 1.3 Milyar dolarlık gaz tedarik sözleşmesi imzalamıştı. Ancak İsrail Yüksek Mahkemesi, İsrail devleti ve pay sahipleri arasındaki 10 yıllık bir önceki anlaşmayı bloke edince Leviathan projesi de Mart ayında önemli bir engele çarpmıştı. 

Leviathan sahası ortakları bu senenin ortalarına doğru da İsrail'deki Be'er Tuvia IPM enerji santraline 18 yılda 13 milyar metreküp gaz vermek için bir anlaşma imzalamışlardı. 

LEVİATHAN 13 MİLYAR M3 GAZA YENİ MÜŞTERİ BULDU

Önceki ve Sonraki Haberler