1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Leviathan sahasındaki gecikme İsrail'e pahalıya maloldu

Leviathan sahasındaki gecikme İsrail'e pahalıya maloldu

Enerji Günlüğü - İsrail karasularında bulunan devasa Leviathan doğalgaz sahasının geliştirilmesinde yaşanan gecikme İsrail'e 26 milyar Dolar'a malolacak.İsrail...

Leviathan sahasındaki gecikme İsrail'e pahalıya maloldu

Enerji Günlüğü - İsrail karasularında bulunan devasa Leviathan doğalgaz sahasının geliştirilmesinde yaşanan gecikme İsrail'e 26 milyar Dolar'a malolacak.

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, İsrail Rekabet Kurulu'nun hassasiyeti ile Leviathan doğalgaz sahasında yaşanan gecikmenin İsrail'e 26 milyar Dolar'a malolacağını açıkladı.

Steinitz, yasa yapıcıların korkutulduğunu belirterek, 12 yasa koyucunun gaz piyasasını düzenleme ve geliştirme kararı alma konusunda başarısız olduğunu ifade etti. 

2010 yılında keşfedilen İsrail Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde bulunan Leviathan doğalgaz sahasının altı yıldır işletilemediğini ve zararın on milyarlarca İsrail Şikel'i olduğunu kaydeden Steinitz, ülkesinin gaz arzı eksikliği nedeniyle elektrik santrallerinde dizel kullanımının daha fazla olduğunu ve ekonomik ve çevresel olarak kayıp yaşadıklarını ifade etti. 

TÜRKİYE İLE ANLAŞMADA GAZ ANA ETKEN

Steinitz, geçen ay açıklanan Türkiye ile İsrail arasındaki uzlaşıda ana faktörün gaz anlaşmaları olduğunu da belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler