1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Leviathan sahasından Mısır`a doğalgaz sağlanacak

Leviathan sahasından Mısır`a doğalgaz sağlanacak

Enerji Günlüğü -İsrail karasularında bulunan Leviathan sahasından Mısır'a doğalgaz gönderilmesi için bir ön anlaşma imzalandı.İsrail karasularında...

Leviathan sahasından Mısır`a doğalgaz sağlanacak

Enerji Günlüğü -İsrail karasularında bulunan Leviathan sahasından Mısır'a doğalgaz gönderilmesi için bir ön anlaşma imzalandı.

İsrail karasularında bulunan Leviathan sahasını işleten ortaklar, Mısır'a doğalgaz gönderilmesi için bir ön anlaşma imzaladıklarını duyurdular.

Dün yapılan açıklamaya göre, Leviathan ortakları ve Mısırlı bağımsız enerji şirketi Dolphinus Holdings bağlayıcı olmayan bir niyet anlaşması imzladılar. Anlaşmaya göre, Leviathan projesinden East Mediterranean Gas Limited'in (EMG) işlettiği mevcut boru hattı ile Mısır'a on beş yıl boyunca her yıl 4 milyar metreküp doğalgaz gönderilmesi konusunda görüşmelere devam edilecek.

Gaz, İsrail Doğalgaz Hatları Ltd.'nin (Natgaz) iletim sistemi ile Aşkelon'dan EMG'nin işlettiği boru hattıyla Mısır'a aktarılabilecek. Fiyatın ise diğer anlaşmalardaki fiyat ile hemen hemen aynı olacağı ifade edildi.

Leviathan projesi ortakları Noble Energy, Avner Oil, Delek Drilling ve Ratio Oil.

Önceki ve Sonraki Haberler