1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. LG Chem, elektrikli araç batarya materyalleri üretecek

LG Chem, elektrikli araç batarya materyalleri üretecek

LG Chem, elektrikli araçların bataryalarında kullanılan materyalleri üretmek için 2025’e kadar 5,2 milyar dolar yatırım yapacak. 

LG Chem, elektrikli araç batarya materyalleri üretecek

Enerji Günlüğü - LG Chem, elektrikli araçların bataryalarında kullanılan materyalleri üretmek için 2025’e kadar 5,2 milyar dolar yatırım yapacak. 

Güney Koreli LG, karbon ayak izlerini azaltmak ve sürdürülebilir büyümeyi teşvik etmek için büyük yatırım planlarını duyurdu. Güney Kore’nin en büyük kimya şirketi LG Chem, batarya malzemeleri operasyonlarında ve diğer iş kollarında “sürdürülebilir büyümeyi” hızlandırmak için dört yıl içinde 8,7 milyar dolar (10 trilyon won) yatırım yapacağını açıkladı. Artık geleneksel bir kimya şirketi olmaktan uzaklaşan Şirket, bu yatırımın 5,2 milyar dolarlık kısmını elektrikli araçların bataryalarında kullanılan kimyasalları üretmek için ayıracak.

YATIRIMLAR ÜÇ ALANA YAPILACAK

LG’nin yaptığı açıklamaya göre, katot ve ayırıcılar da dahil olmak üzere batarya malzemelerinin üretim hatlarını genişletmek için 6 trilyon wonluk bir yatırım yaparken, 3 trilyon wonluk çevre dostu petrokimya ürünleri üretmeye gidecek. Yatırımın geri kalanı LG'nin yaşam bilimi operasyonlarında kullanılacak.

EV BATARYA PAZARI BÜYÜYECEK

Şirket elektrikli araç batarya malzeme pazarının 2021'de 39 trilyon won'dan 2026'da yaklaşık 100 trilyon won'a çıkacağını tahmin ediyor. Artan bu talepten yararlanmak için LG Chem, Aralık ayından itibaren Gumi'de yıllık 60.000 ton kapasiteli bir katot malzeme üretim tesisi kurmaya başlayacak. LG, katot üretim kapasitesinin 2020'deki 40.000 tondan 2026'da 260.000 tona çıkmasını bekliyor. Katot üretiminde kullanılan metallerin istikrarlı bir şekilde tedariki için LG, bir madencilik şirketiyle ortak girişim kurmaya çalışıyor.

LG, ana petrokimya işi için ise biyoplastikler ve biyo-süper emici polimer gibi çevre dostu ürünler üretmeye geçmeyi planlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler