1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. LG Endonezya’da elektrikli araç bataryaları üretecek

LG Endonezya’da elektrikli araç bataryaları üretecek

Güney Koreli LG, Endonezya’da Indonesia Battery Corporation (IBC) ortaklığıyla elektrikli araçlar için 10 GWh kapasiteli bir batarya üretim tesisi kuracak.

LG Endonezya’da elektrikli araç bataryaları üretecek

Enerji Günlüğü - Güney Koreli LG, Endonezya’da Indonesia Battery Corporation (IBC) ortaklığıyla elektrikli araçlar için 10 GWh kapasiteli bir batarya üretim tesisi kuracak.

Güney Koreli LG, Endonezya ile geçen yıl imzaladığı 9,8 milyar dolarlık anlaşma kapsamında ülkede yeni bir batarya fabrikası kurmaya hazırlanıyor. Endonezya Yatırım Bakanı Bahlil Lahadalia, devlete ait Indonesia Battery Corporation (IBC) ve Güney Koreli LG'nin 10 gigawatt saat (GWh) kapasiteli 1,2 milyar dolar değerinde yeni bir batarya tesisi kuracağını açıkladı. 

Tesis, başkent Cakarta’dan iki saat uzaklıktaki endüstriyel alanda kurulacak. Kurulacak olan tesis aynı zamanda Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai Motor'un tamamlamak üzere olduğu Endonezya'daki ilk üretim tesisine de yakın olacak. Tesiste ilk aşamada üretilen piller, Hyundai'nin elektrikli araçlarında kullanılacak. 

Lityum pillerde kullanılan nikel madeni bakımından zengin bir ülke olan Endonezya, elektrikli araçların üretimi ve ihracatı için küresel bir merkez hâline gelmeyi ve 2030 yılına kadar 140 GWh’lik piller üretmeyi hedefliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler