1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. LG ile Magna’dan elektrikli araçlar için ortaklık

LG ile Magna’dan elektrikli araçlar için ortaklık

LG Electronics, elektrikli otomobillerin parça üretimi konusunda Kanadalı Magna International ile yeni bir ortak girişim kuruyor.

LG ile Magna’dan elektrikli araçlar için ortaklık

Enerji Günlüğü - LG Electronics, elektrikli otomobillerin parça üretimi konusunda Kanadalı Magna International ile yeni bir ortak girişim kuruyor.

Güney Koreli LG Group’un yan kuruluşu olan LG Electronics, otomotiv sektörü için parça üreten Magna International ile elektrikli otomobillere yönelik güç aktarma grubu üretimi için 1 milyar dolar büyüklüğünde ortaklık kuracağını duyurdu. 

Varılan anlaşmaya göre, ortaklaşa kurulan şirketin adı LG Magna e-Powertrain olacak ve elektrikli araçlar için inverter ve yerleşir şarj edici üretecek. LG ile Magna’nın yapacağı ortak girişim elektrik motorları, akım dönüştürücüleri ve elektrikli sürüş sistemlerini üretecek. LG, yeni şirketin çoğunluk hissesinin sahibi olacak. Fakat Magna 453 milyon dolarlık ödeme karşılığında girişimin yüzde 49’luk hissesini satın alacak.

İKİ ŞİRKET YETKİNLİKLERİNİ BİRLEŞTİRECEK

Ortak girişim, iki şirketin mevcut teknolojileri, mühendislik yeteneklerini ve küresel ayak izlerini kullanarak elektrikli güç aktarım sistemi alanındaki ürün gamını büyütmeye devam etmesini sağlayacak. LG, işbirliği kapsamında Magna’nın elektrifikasyon bileşenlerini pazara sunma süresini ve üretim ölçeğini hızlandırmaya yardımcı oluyor. Magna'nın bu girişime getirdiği yetkinlik olarak ise yazılım ve sistem entegrasyonu işaret ediliyor. Bu ortak girişim, müşterilerin tüm elektrikli güç aktarma organlarının entegrasyonuna kadar güvenilir bileşenlerden oluşan bir portföyden seçim yapmasına olanak tanıyacak.

ORTAK GİRİŞİM BİNDEN FAZLA ÇALIŞANI KAPSAYACAK

Ortak girişim, Birleşik Devletler, Güney Kore ve Çin'deki LG lokasyonlarında bulunan 1.000'den fazla çalışanı kapsayacak. İşlemin, LG hissedar onayının alınması ve gerekli tüm düzenleyici onaylar dahil olmak üzere bir dizi koşula tabi olarak Temmuz 2021'de tamamlanması bekleniyor.

E-motorlar, invertörler ve elektrikli tahrik sistemleri pazarının 2030’a kadar önemli bir büyüme göstermesi bekleniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler