1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. LG ve Hyundai’den elektrikli araçta konfor arayışı

LG ve Hyundai’den elektrikli araçta konfor arayışı

LG ve Hyundai elektrikli araçlarda araç içi konfora yönelik IONIQ Konsept Kabin adıyla bir konsept geliştirdi.

LG ve Hyundai’den elektrikli araçta konfor arayışı

Enerji Günlüğü - LG ve Hyundai elektrikli araçlarda araç içi konfora yönelik IONIQ Konsept Kabin adıyla bir konsept geliştirdi.

LG Electronics ve Hyundai Motors, elektrikli araçlar için IONIQ Konsept Kabin adıyla bir araç içi konfor konsepti geliştirdi. 

Elektrikli araçların otomobil piyasalarındaki yükselişi sürerken, şirketler konfor seçenekleri konusunda da çalışıyor. LG Electronics ve Hyundai Motors’un ortaklaşa geliştirdiği IONIQ Konsept Kabin, mekanik bileşenlerin az olması dolayısıyla daha fazla iç hacme sahip olan elektrikli araçların iç mekanlarından maksimum düzeyde yararlanmayı amaçlıyor.

IONIQ Konsept Kabin kapsamında aracın içinde kapsül kahve makinesi, otomatik ayakkabı temizleme bölmesi, kıyafetleri temiz ve kırışıksız tutan gardırop yöneticisi, mini buzdolabı gibi unsurlar bulunuyor. Sistemin bir özelliği de aracın tavanında bulunan esnek OLED ekran. Arkada oturan yolcular, sezgisel el hareketleriyle ekranın kavis derecesini ayarlayabiliyor. 77 inçlik geniş OLED ekran, arkadaki her iki yolcunun aynı anda farklı içeriği izleyebilmesini sağlıyor. Koltuk başlıklarında da hoparlörler yer alıyor. Hoparlörler, diğer yolcuyu rahatsız etmeyen kişisel bir ses bölgesi oluşturuyor.

Araç kullanımda değilken, kayan bir çubuk zemini temizliyor, kırıntıları topluyor ve dökülenleri siliyor. Temizlik sırasında baş üstü UV LED ışıkları da devreye girerek aracın içini dezenfekte ediyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler