1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Libya petrol üretimi ve ihracatını askıya alabilir

Libya petrol üretimi ve ihracatını askıya alabilir

Enerji Günlüğü - Libya Ulusal Petrol Şirketi (NOC), Silahlı militan grupların Libya’nın petrol sahalarına karşı gittikçe artan saldırıları nedeniyle...

Libya petrol üretimi ve ihracatını askıya alabilir

Enerji Günlüğü - Libya Ulusal Petrol Şirketi (NOC), Silahlı militan grupların Libya’nın petrol sahalarına karşı gittikçe artan saldırıları nedeniyle petrol üretimini ve ihracatını askıya alabileceğini duyurdu.

Reuters’in haberine göre, Libya Ulusal Petrol Şirketi (NOC), militan grupların petrol sahalarına karşı sayısı gittikçe artan saldırılarını hükümetin engelleyememesi durumunda petrol üretimini ve ihracatını askıya alabileceğini duyurdu.

Sahalarda çalışan personelin güvenliğinden ve sıklıkla tekrarlanan silahlı saldırılar karşısında çalışanların petrol sondajı yapılan alanları terk etmesinden endişe eden Libya Ulusal Petrol Şirketi, Libya Savunma Bakanlığı’ndan sahaların korunması talebinde bulundu. Şirket web sayfasından bir uyarıda bulunarak, “Bu saldırılar sürerse, NOC maalesef çalışanların hayatlarını korumak için her alanda tüm işlemleri durdurmak zorunda kalacak” açıklamasını yaptı.

OPEC üyesi ve Afrika’da tespit edilmiş en büyük petrol rezervine sahip olan Libya’nın petrol sahalarına karşı gittikçe artan saldırıları ve yaşanılan vahşet geçen hafta zirve noktasına ulaşmıştı. Libya'nın eski lideri Kaddafi iktidardan indirilmeden önce Libya, 48 milyar varillik bu rezervle günde 1,6 milyon varil petrol ihraç ediyordu. Geçtiğimiz yıl günlük üretim ortalama 430 bin varilden geçen ayki günlük ortalama 350 bin varile kadar düşmüştü.

Önceki ve Sonraki Haberler