1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Libya petrol ve gaz aramalarına yeniden başlıyor

Libya petrol ve gaz aramalarına yeniden başlıyor

Libya hükümeti, mücbir sebep halini kaldırdığı petrol ve doğal gaz aramaları için uluslararası şirketlere çalışmalara yeniden başlama çağrısında bulundu.

Libya petrol ve gaz aramalarına yeniden başlıyor

Enerji Günlüğü - Libya Ulusal Birlik Hükümeti, petrol ve gaz arama operasyonları için 24 Kasım'da ilan ettiği mücbir sebep halini sona erdirdi.

Libya, ülkenin temel kaynağı olan petrol sektörünü ilerletmeye ve küresel piyasalara petrol akışını sürdürmeye devam edecek bir adım attı. Libya Ulusal Birlik Hükümeti, petrol ve gaz arama operasyonları için mücbir sebep halini kaldırdı ve Libya Ulusal Petrol Şirketi (NOC) ile sözleşmesi olan uluslararası petrol şirketlerini faaliyetlerini yeniden başlatmaya çağırdı. 

Yapılan açıklamada, "Petrol ve gaz alanında faaliyette bulunan ve Libya Ulusal Petrol Kurumu ile petrol ve gaz arama ile üretimi için anlaşma imzalayan uluslararası şirketlere, mücbir sebep halinin kaldırıldığını ilan ediyoruz" denildi. 

Ulusal Petrol Kurumu, 24 Kasım'da, ülkedeki güvenlik zafiyeti nedeniyle petrol ve gaz arama çalışmalarında "mücbir sebep" hali ilan etmişti.

NOC ŞİRKETLERE GÜVENLİ ORTAM SAĞLAYACAK

Libya'nın ulusal petrol şirketi NOC, uluslararası şirketlerin faaliyetlerine dönmelerine yardım edecek, sivil ve askeri otoriteler ile birlikte şirketlerin güvenli bir çalışma ortamı içinde olmalarını sağlayacak. NOC, sözleşmesi olan uluslararası şirketlere gönderdiği yazıda, faaliyetlerine yeniden başlamalarını isterken bu faaliyetlerin desteklenmesi için gerekli tüm desteği sağlamaya hazır oldukları güvencesini verdi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler