1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Libya petrolde bp ile anlaştı

Libya petrolde bp ile anlaştı

Libya, ülkedeki petrol ve doğal gaz operasyonlarının yeniden başlaması için İngiliz petrol şirketi bp ile anlaştı.

Libya petrolde bp ile anlaştı

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli petrol şirketi bp, Libya’da petrol ve doğal gaz operasyonlarına yeniden başlayacak.

2011 yılında Libya’da başlayan iç savaş nedeniyle buradaki petrol arama faaliyetlerini durduran İngiltere merkezli enerji şirketi bp, çalışmalarına dönüyor. Libya Ulusal Petrol Şirketi (NOC), ülkedeki petrol ve doğal gaz operasyonlarının yeniden başlaması için bp ile anlaşmaya varıldığını bildirdi.  

Yapılan açıklamaya göre, NOC Başkanı Mustafa Sanalla ile bp CEO'su Bernard Looney bir araya gelerek, bp ile Libya-Cezayir-Tunus sınırları yakınındaki Ghadames havzasında ve Libya karasularında bulunan ve Kuzey Afrika’nın en zengin havzası olan Sirte Havzası’nda petrol arama faaliyetlerinin yeniden başlamasını müzakere ettiler. Sirte havzasının rezervi 48 milyar varil petrol ve 1,4 trilyon metreküp gaz olarak hesaplanıyor.

DOĞAL GAZ ARAMA VE GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI ARTTIRILACAK

Ayrıca NOC’un karada ve denizde gaz arama geliştirme stratejisi de, küresel pazarda artan gaz talebine yanıt verecek şekilde gaz üretim oranlarını yükseltmek amacıyla tartışıldı. bp, bu stratejinin ayrıntılarını ve teknik yönlerini ve bu fırsatlardan bazılarının geliştirilmesine katılımı olasılığını tartışmak için NOC ile teknik bir çalıştay düzenlemek istediklerini kaydetti.