1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Libya`da akaryakıt sıkıntısı

Libya`da akaryakıt sıkıntısı

Enerji Günlüğü- Akaryakıt nakliyatı yapan TIR şöförlerinin başlattığı grev sebebiyle başkent Trablus uzun benzin kuyruklarına sahne oldu.Libya'nın...

Libya`da akaryakıt sıkıntısı

Enerji Günlüğü- Akaryakıt nakliyatı yapan TIR şöförlerinin başlattığı grev sebebiyle başkent Trablus uzun benzin kuyruklarına sahne oldu.

Libya'nın batı kesimindeki Mellitah doğalgaz ve petrol rafinerisi ile boru hattının yeniden faaliyete geçmesinin ardından rahatlayan akaryakıt arzı bu sefer de akaryakıt taşıyan TIR sürücülerinin maaşlarına zam talebiyle başlattığı grev sebebiyle kesintiye uğradı.

AKARYAKIT İSTASYONLARI GEÇİCİ OLARAK KAPANDI

Kentin birçok noktasında akaryakıt istasyonları geçici olarak kapanırken akaryakıt hizmeti veren az sayıdaki petrol istasyonunun önünde ise uzun araç ve yaya kuyrukları oluştu. 

Zaman zaman gergin anların yaşandığı kuyrukların güvenlik güçleri tarafından denetlendiği gözlemlenirken Libya Milli Petrol Şirketi Genel Müdürü Muhammed el-Hırari, akaryakıt üretiminde bir sıkıntı yaşanmadığını, halkın paniğe kapılmaması gerektiğini belirten yazılı bir açıklama yaptı. 

Önceki ve Sonraki Haberler