1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Libya`da çatışmalar yüzünden petrol üretimi durduruldu

Libya`da çatışmalar yüzünden petrol üretimi durduruldu

Enerji Günlüğü - Libya'nın Melite petrol sahasında, bölgede meydana gelen şiddet olayları nedeniyle petrol üretimi geçici olarak durduruldu. Libya’nın...

Libya`da çatışmalar yüzünden petrol üretimi durduruldu

Enerji Günlüğü - Libya'nın Melite petrol sahasında, bölgede meydana gelen şiddet olayları nedeniyle petrol üretimi geçici olarak durduruldu. Libya’nın kuzeybatısındaki Melite petrol sahası etrafında devam eden şiddet olayları sebebiyle petrol üretiminin ve İtalya'ya yapılan petrol ihracatının geçici olarak durduğu kaydedildi. Petrol sahası etrafında milis grupları arasında silahlı çatışmaların meydana geldiği, bu nedenle petrol sahasındaki yabancı çalışanların iş bıraktığı ve bölgede gerekli güvenlik önlemleri alınana kadar petrol üretim ve ihracatının yapılmayacağı ifade edildi.

Melite Petrol Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kerim, günlük 600 bin varil petrol üretiklerini söyledi. Kerim, Libya Petrol Kurumu'nun 2007 yılında İtalyan petrol ve doğal gaz şirketi 'ENİ' ile doğal gaz sevkıyatı anlaşması imzaladığını ve Akdeniz'den geçen boru hatları aracılığıyla Libya'nın İtalya'ya 2008 yılında gaz pompalamaya başladığını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler