1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Libya`da iki petrol terminali açılıyor

Libya`da iki petrol terminali açılıyor

Enerji Günlüğü - Libya'da hükümet ile silahlı gruplar, Zueutina ve Hariga petrol terminallerinin açılması için anlaşmaya vardılar.Libya’da hükümet...

Libya`da iki petrol terminali açılıyor

Enerji Günlüğü - Libya'da hükümet ile silahlı gruplar, Zueutina ve Hariga petrol terminallerinin açılması için anlaşmaya vardılar.

Libya’da hükümet ile petrol kontrolünü elinde tutan silahlı gruplar arasında beklenen anlaşmalar gerçekleşmeye başladı. Yaklaşık 8 aydır silahlı grupların kontrolünde bulunan iki terminalin açılması için Libya hükümeti ile silahlı gruplar arasında anlaşma sağlandı. Anlaşma ile açılan iki terminalden günde 200 bin varil civarında petrol ihraç edilebilecek.

DİĞER İKİ LİMAN İÇİN DE GÖRÜŞÜLÜYOR

Libya hükümet sözcüsü yaptığı açıklamada, silahlı grupların kontrolündeki Ras Lanuf ve Es Sider petrol limanları için de görüşmelerin devam ettiğini, bu terminallerin de 2-4 haftalık süreçte açılmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Geçtiğimiz hafta Libya’da hükümet ile petrol kontrolünü elinde tutan silahlı grupların anlaşma yapacağı beklentisi ile uluslararası piyasalarda petrol fiyatları düşmüştü.

PETROL FİYATLARI LİBYA ETKİSİYLE DÜŞTÜ

Önceki ve Sonraki Haberler