1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Libya’da petrol tankerine hava saldırısı

Libya’da petrol tankerine hava saldırısı

Enerji Günlüğü - Libya'nın Derne limanına yanaşan Liberya bandıralı petrol tankeri hava saldırısına uğradı ve tankerdeki iki denizci öldü.Libya'nın...

Libya’da petrol tankerine hava saldırısı

Enerji Günlüğü - Libya'nın Derne limanına yanaşan Liberya bandıralı petrol tankeri hava saldırısına uğradı ve tankerdeki iki denizci öldü.

Libya'nın Derne limanına yanaşan Yunan şirketine ait petrol tankeri, dün bir savaş uçağı tarafından vuruldu. Liberya bandıralı tankerdeki biri Romen, diğeri Yunan iki denizci hayatını kaybetti. Gemideki iki Filipinli denizci de yaralandı. Tankerin limana izinsiz yanaştığı için vurulduğu ifade ediliyor.

Romanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, yaralıları Derne'de bırakan tanker, 150 kilometre mesafedeki Tobruk'a demir attı. Ölenlere ait cesetler de Tobruk'a bırakıldı.

Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığı ise tankerde 12 bin 600 ton ham petrol ve 26 mürettebat bulunduğu belirtildi.

Ancak AFP'nin haberine göre geminin Derna limanına izinsiz giriş yapmaya çalıştığı için Libya ordusu tarafından vurulduğu bildirildi. Tankerin sahibi ARAEVO şirketi ise saldırıdan tankerin zarar gördüğü fakat denize petrol sızıntısı vuku bulmadığını açıkladı.

Tobruk'ta kurulu Libya hükümetine bağlı ordudan yapılan açıklamada, tankerin limana izinsiz yanaştığını ve bu yüzden vurulduğunu savundu.

Önceki ve Sonraki Haberler