1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Libya'da Türk petrol gemisine el konuldu

Libya'da Türk petrol gemisine el konuldu

Enerji Günlüğü – Türk bayraklı M/T Hacı Telli isimli petrol tankerine Libya'nın Zuwarah Limanı'nın 2 mil açığında el konuldu ve mürettebat esir...

Libya'da Türk petrol gemisine el konuldu

Enerji Günlüğü – Türk bayraklı M/T Hacı Telli isimli petrol tankerine Libya'nın Zuwarah Limanı'nın 2 mil açığında el konuldu ve mürettebat esir alındı.

Deniz Haber Ajansı'nın Yasin Arslan ve Tarkan Biricik imzalı haberine göre, 11 Şubat tarihinde Tuzla'dan Malta'ya doğru yola çıkan 2 bin 818 DWT taşıma kapasitesine sahip Türk bayraklı M/T Hacı Telli isimli petrol tankeri 24 Şubat tarihinde  petrol almak için Libya'nın Zuwarah Limanı'na demirledi.

M/T Hacı Telli isimli gemiyi Transpasifik Denizcilik'ten, Pasifik Denizcilik aracılığı ile kiralayan Efe isimli kişi ve Libyalı ortalığı Zuwarah Limanı'ndan daha önceden aldıkları petrolün 433 bin dolarlık ödemesini yapmadıkları gerekçesiyle Libyalı silahlı grup tarafından gemiye el konuldu ve 11 mürettebat rehin alındı. 

Deniz korsanları eğer para ödenmez ise mürettebatı serbest bırakmayacaklarını ve gemiyi parçalayıp satacaklarını söylediler. Transpasifik Denizcilik'in avukatlarının da bölgeye ulaştığı ve mürettebatın kurtarılması için girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler